ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟ

ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 200 γρ. βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
 1 αυγό
40 γρ. γάλα πλήρες
40 γρ. ελαιόλαδο
 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 1 αυγό για το άλειμμα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º-160ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.


TIP: Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου