ΚΥΔΩΝΙ - ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Ενα απο τα αγαπημένα μου γλυκά κουταλιού.

ΚΥΔΩΝΙ - ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Τα υλικά:
2 φλιτζάνια κυδώνι κομμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρι
2 φυλλαράκια αλμπαρόρυζα
1 φλιτσάνι αμύγδαλα καθαρισμένα

Καθαρίζουμε τα κυδώνια τα τεμαχίζουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα αφήνουμε στο νερό μέχρι να τα κόψουμε όλα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα κυδώνια και από πάνω την ζάχαρη από το βράδυ και τα αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Τα ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το κυδώνι. Δοκιμάζουμε και το σιρόπι να είναι δεμένο.(Είναι έτοιμο όταν κορδίζει , ή όταν το βάλεις πάνω στο νύχι και δεν πάει πουθενά).

Αν δεν έχει δέσει το σιρόπι, βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το σιρόπι και το δένουμε,χωριστά.

Όταν το γλυκό είναι έτοιμο ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα οποία έχουμε βράσει , ξεφλουδίσει και τεμαχίσει σε μακρόστενα κομμάτια.
Μία γλυκιά συνταγή απο την μητέρα μου. Το φτιάξαμε σήμερα και σας κερνάω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου